Vision

Marknadstorg.se Vision

Framgångsrik annonsering på Marknadstorg.se

Från marknader, till små och stora affärer till att handla allt möjligt på internet. Idag är det enklare än någonsin att hitta och köpa det man behöver på internet, och även att reklamera och nå ut till en bred publik. Det fanns en tid där man såg internet som en främmande värld, men nu inser människor att det är ett verktyg som vi använder. Med internet har vi anslutit oss och varandra till hela jorden. Nu lever vi i en globalt samlad värld där man kan nå runt hela jordklotet på en klick. 

Att vara på internet har förvandlats till en vardaglig norm, vare sig man chattar med vänner och familj, söker på produkter, läser om ett företag eller söker information. 

Vi har skapat Marknadstorg.se för dig för att på nätet finns alla. Den bästa strategin för annonsörer att få sitt budskap igenom är på internet, och specifikt på vår annonssida där man kan nå ut till alla eller välja målgrupp att rikta sig mot. Det finns oändligt med fördelar med annonsering på nätet och på vår hemsida.

Dina kunder är mer mottagliga på internet och stor webbnärvaro gynnar

Enligt forskning gjord av Svenskarna Och Internet använder 96% av svenskarna internet och 93% säger att dom surfar på nätet varje dag. Internet har varit den snabbast växande teknologin i över 20 år. Internetstiftelsen rapporterar att år 2020 hade sex procent av Sveriges befolkning bredband år 2000. Från och med 2003 växte tillgången till bredband raskt med 10 procent varje år. 2010 hade i princip varenda svensk bredband och använde sig av internet, liggandes på 84%. Med bredband började allt fler använda internet varje dag.

Enligt Globalbar står den globala siffran på hela 4,9 miljarder människor år 2019.

Med den statistiken kan man sannerligen förstå att dina kunder finns på nätet. Därför är det bra tillfälle att hitta din målgrupp och öka interaktion. Det är med stor sannolikhet att du hittar människor som är intresserade av just dina tjänster och produkter. På Marknadstorg.se kan du välja din typ av marknadsföring och göra rätt typ av annons till rätt målgrupp;

Annonsera på Marknadstorg.se med textbeskrivning, annonsera med bilder och även med video. Du kan dessutom lägga till dina kontaktuppgifter och webbadress, om du har en. Kreativiteten med utformning av annonserna är stor. Varje konsument föredrar olika sätt att besöka en annons och olika form av kontakt. 

Att annonsera på Marknadstorg ger tillgång till att skriva meddelanden till varandra, snabbt och enkelt. Man håller sig uppdaterad om produkten, bestämmer fraktsätt och har lättare och snabbare att komma överens på vårt meddelandesystem om man inte föredrar att ringa, eller mejla. Ju mer närvarande du är ju mer kunder kommer du locka eftersom snabba lyckade affärer ger bra omdömen. 

Marknadstorg.se är bra för nystartade och växande företag

För företag hjälper det er att synas på nätet för folk som inte visste att ni fanns innan eftersom ni blir lätta att hitta online. Med åren har allt fler startat företag och enligt Tillväxtanalys 2022 ökade antalet nystartade företag med 10 procent under dom tre första kvartalen år 2021. 

Ett bra sätt att locka kunder till ditt företag och öka trafiken till din webbsida är det smart att synas på vår annonssida. På Marknadstorg.se finns det alla kategorier som passar er och vi strävar efter en hög besökssiffra så att allt fler köper, säljer och upptäcker nya produkter och företag. 

Som växande företag kan du dra mycket nytta av att synas på Marknadstorg.se då det kan leda till ökning av trafik till din företags webbsida och att allt fler blir intresserade av just dina produkter och tjänster vilket är just det ett företag behöver. 

Mer lönsamt att annonsera på mobila plattformar

Förutom olika kreativa sätt att annonsera på har Marknadstorg.se olika kostnadseffektiva kampanjer där du kan få dina annonser att synas ännu mer vilket är bra för ökning av besökare och även för att synas framför din konkurrens. Vi tar i hänsyn att det inte är lika effektivt att spendera stora summor på att synas en kort stund på tv eller tidningar med den ökande användningen av mobila enheter och datorer. Reklam syns som bäst på nätet och hos oss på Marknadstorg.se kan du göra dig synlig, med våra kampanjer kommer din annons och reklam att synas i 30 dagar. För privatpersoner kan även en gratisannons vara gynnsam då det är lättare att synas och erbjuda tjänster och produkter på nätet än att försöka nå folk i samhället, hänga upp lappar eller ha en loppis. 

Samla information om vem dina kunder är

En annan viktig statistik för företag, och kan vara för privatpersoner, är att man samlar information i realtid. På vår annonssida kan du se resultaten av dina affärer i realtid där du ser vilka kunder, och vilken demografi som dras till just dig. Så fort du lagt upp en annons kommer du se mönster vem som skriver till dig, trycker på din länk eller annons eller följer dig. Du ser vilka typer av annonser som är lyckade och ger bra respons. På Marknadstorg.se har vi även ett omdömes- och betygssystem så att man får feedback så att man vet om man gör ett bra jobb.

Träffa folk, bli vän eller hitta en partner

Då man kan nå ut till vemsomhelst på nätet så har vi på Marknadstorg.se även en social kategori där man kan träffa vänner, resekamrater och partners. Om du letar efter en specifik person att vara med så kan internetannonsering vara utmärkt. En fördel är att du kan beskriva precis vilken person du föredrar att umgås med. Du kan i tidigt stadie veta om du vill fortsätta umgås med personen eller inte. En annan lysande fördel är att du kan träffa vänner och singlar som du kanske aldrig i ditt liv annars skulle träffat. Ju ärligare du är om vem du är och vem du vill vara med ju bättre resultat kommer du uppnå.  

E-handeln är kraftfull och har fortsatt växande potential 

Förutom att många använder sig av internet har dessutom pensionärerna kommit ikapp. Enligt en analys av Svenskarna Och Internet år 2020 har de äldre ökat mycket i internetanvändning. 73 procent av svenskar som är 76 år och uppåt använder internet. För att jämföra var det knappt 23 procent av pensionärerna som använde internet för tio år sen. Nu är det 96 procent av svenskar 66-76 år som surfar på nätet. Det kan både bero på att pensionärerna känner sig mer sociala när dom surfar på internet och för att det är lättare att komma åt information, kontakta och handla på nätet istället för att gå långt och trötta ut sig.  

Maddy Osman på Kinsta gjorde en analys 2021 där handelsdemografin visar att mellan 26-57 år är de största onlineshopparna. Mellan 56-67% föredrar till och med att handla online än i fysisk butik. De äldre personerna spenderar också tid men lite mindre, 4 timmar istället för 6 timmar, och det räknas med varje gång man börjar bläddra annonser

Med pandemin har e-handeln ökat väldigt mycket då man har behövt vara hemma mer än någonsin. Både privatpersoner och företag har blivit mer digitaliserade och det har medfört att vi har gjort mer digitala köp. E-handel branschen gick upp 40 procent år 2020 och 20 procent år 2021 visar statistik på Handelsfakta. Enligt Invise har 87 procent e-handlat under pandemin och 24 procent har e-handlat mer än dom gjort innan pandemin.

Ökningen av e-handeln känns inte alls påtvingad då svenska konsumenter erkänt att det är till stort intresse att handla på nätet vilket leder till att allt fler företag satsar på onlineannonsering. Det är en fördel för företagen som slipper hyra dyra lokaler mitt i staden och betala för dyr tv reklam och planscher. För konsumenterna är fördelen dels för att det är bekvämt för då slipper man åka långt och betala för drivmedel, sedan har man många fraktalternativ, man kan följa leveranserna och betalningssätten är mycket smidiga och passande enligt online intervjuer uppladdade av nyhetskällan Ehandel slutet på år 2020. 

År 2022 föll e-handlar indexen under fjärde kvartalet av 2021 rapporterade Market. Detta var på grund av logistikproblem och ökade produktionskostnader. Vi på Marknadstorg lägger en stor fokus på försäljning av begagnade varor vilket leder till att mindre nya varor behöver produceras och fraktas till Sverige. Det är mycket miljövänligt och man slipper slänga sina gamla saker. Företag kommer sälja varor som finns i lager för snabb och smidig försäljning utan långa väntetider. 

Hälften av online-konsumenter handlar begagnat och det ökar mer och mer med e-handelns växt. 45 procent av onlinekonsumenter har handlat begagnat år 2021 enligt forskning för e-barometern.

Lycka till med din annonsering på Marknadstorg.se

 

Marknadstorg.se Marknadstorg.se senast: 2022-03-23